sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Allettan

Kategori: Allmänt

Igår bestämde jag mig för att gå på livehockey, det blir inte så ofta i och med att jag i regel alltid jobbar på någon match. Mitt lokala lag Haninge Anchors tog emot Visby/Roma i Allettans andra omgång.
 
Det är rätt befriande med hockey i de lägre divisionerna, det är så oförutsägbart jämfört med SHL och Hockeyallsvenskan och lite mer tuta och kör.
 
Anchors vägde för lätt i närkamperna och hade problem i sitt markeringsspel. Visby vann rätt så komfortabelt med 4-1 och följde upp sin hemmavinst mot Haninge (4-3) och är således obesegrade efter 2 matcher.
 
Jag och några kamrater har bokat in en roadtrip till Norrland då Haninge även ska möta Asplöven och Kalix den 11 och 12 februari. Vi flyger till Luleå  och sen tar vi bilen. Troligtvis är vi de enda bortasupportrarna, men det blir roligt! 
 
 
Höjdpunkter från matchen här:
 

Nära skjuter ingen hare

Kategori: Allmänt

Ibland sker det otroliga prestationer, ibland blir det nya rekord och ibland faller det på målsnöret, kvällen blev en sådan kväll där det var nära...men ändå inte.
 
Luleås Joel Lassinantti jagade Alexander Salaks rekord på 204 minuter 48 sekunder i följd utan att släppa in mål. Det började bra, Joel fick bra hjälp av försvaret och de första 20 rullade snabbt förbi, endast 11 minuter kvar till rekordet. 
 
Men sedan 5 minuter in i den andra perioden fick Frölunda powerplay då Christian Jaros hållt fast sin motståndare lite för länge. Som brukligt blev det ockå mål när Frölunda bombade in ännu ett mål i powerplay då SHL:s vassaste handledsskot (?), signerat Victor Olofsson letade sig in i nätmaskorna. 6 minuter från rekordet i en kväll där Lassinantti stod på huvudet, men ändå bommade både rekordet och poängen.
 
På andra sidan stod Dan Bakala, som gömmer sig i garderoben eller under sängen hos Luleåspelarna på nätterna. Bakala var nära att hålla nollan för 3e matchen i följd mot Norrbottningarna. Ligans snabbaste skridskoåkare Bill Sweatt, tände emmelertid lampan och skrämde bort spöket, åtminstone för en stund. Det blev dryga 175 minuter utan mål för Luleå mot Bakala, när Bill Sweatt skrinnade sig fri och reducerade till 2-1. 
 
Matchen slutade med att Nörstebö gjorde sitt första för säsongen och Frölundas 3e i matchen, då han fastställde slutresultatet 3-1. Båda nollorna spräckta, men ett Frölunda som nu vunnit 11 raka hemmamatcher och endast förlorat 1 match på hemmaplan. Låt oss se vilka som bryter den sviten.
 
(Luleås Boogieman)
 

Columbus Blue Jackets

Kategori: Allmänt

Columbus Blue Jackets är det hetaste laget i NHL just nu, vinsten mot Boston med 4-3 var den 13:e raka vinsten!
 
Columbus har aldrig tidigare vunnit 13 raka matcher i NHL och bara två lag har vunnit fler i rad sedan säsongen 2005-2006. Pittsburgh Penguins vann 15 raka matcher säsongen 2012-2013 och Washington Capitals vann 14 raka matcher säsongen 2009-2010. 
 
Bobrovsky räddade 37 skott mot Boston och det var även hans första vinst mot Bruins. Det är också Bobrovsky som stått alla vinstmatcher och är en stor anledning till Columbus fina vinstsvit.