En blogg om SHL

Nära skjuter ingen hare

Kategori: Allmänt

Ibland sker det otroliga prestationer, ibland blir det nya rekord och ibland faller det på målsnöret, kvällen blev en sådan kväll där det var nära...men ändå inte.

Luleås Joel Lassinantti jagade Alexander Salaks rekord på 204 minuter 48 sekunder i följd utan att släppa in mål. Det började bra, Joel fick bra hjälp av försvaret och de första 20 rullade snabbt förbi, endast 11 minuter kvar till rekordet.

Men sedan 5 minuter in i den andra perioden fick Frölunda powerplay då Christian Jaros hållt fast sin motståndare lite för länge. Som brukligt blev det ockå mål när Frölunda bombade in ännu ett mål i powerplay då SHL:s vassaste handledsskot (?), signerat Victor Olofsson letade sig in i nätmaskorna. 6 minuter från rekordet i en kväll där Lassinantti stod på huvudet, men ändå bommade både rekordet och poängen.

På andra sidan stod Dan Bakala, som gömmer sig i garderoben eller under sängen hos Luleåspelarna på nätterna. Bakala var nära att hålla nollan för 3e matchen i följd mot Norrbottningarna. Ligans snabbaste skridskoåkare Bill Sweatt, tände emmelertid lampan och skrämde bort spöket, åtminstone för en stund. Det blev dryga 175 minuter utan mål för Luleå mot Bakala, när Bill Sweatt skrinnade sig fri och reducerade till 2-1.

Matchen slutade med att Nörstebö gjorde sitt första för säsongen och Frölundas 3e i matchen, då han fastställde slutresultatet 3-1. Båda nollorna spräckta, men ett Frölunda som nu vunnit 11 raka hemmamatcher och endast förlorat 1 match på hemmaplan. Låt oss se vilka som bryter den sviten.