sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Mörka oktober

Kategori: Allmänt

Alla hockeyfantaster har någon gång hört talas om mörka november, en månad där tabellen börjar sätta sig och toppen drar ifrån botten. Det är en månad många fruktar, men för Djurgården har mörkret lagt sig något tidigare än vad som är brukligt. 
 
Förlusten ikväll mot Växjö innebar 7:e raka förlusten för Stockholmarna som hade 3-3 med några minuter kvar. Växjö gjorde dock 4-3 och 5-3 innan slutsignalen gick. Djurgården har nu förlorat mot Växjö, Linköping x2, Färjestad, Örebro, Luleå och HV71 under denna förlustsvit. 
 
Det var väldigt länge sedan Djurgården hade 7 raka förluster, jag fick rota djupt i arkiven för att konstatera att det var hela 35 år sedan, säsongen 1980/81. Då såg sviten ut som följer: 
 
Brynäs - Djurgården 6-3
AIK - Djurgården 5-2
Djurgården - AIK 2-3 
Färjestad - Djurgården 3-2
Djurgården - Brynäs 3-4
Björklöven - Djurgården 6-4
Djurgården - Skellefteå 1-5
 
Det som är smått ironiskt är att det skedde i ungefär samma tidsintervall då som nu. Nämligen 19:e oktober - 9:e november. Ingen från dagens trupp var född när Djurgården senast gick så här knackigt och huvudtränare Robert Ohlsson var blott 6 år gammal. 
 
Notabelt är att Djurgården slog Södertälje med 10-3 innan den 7 matcher långa förlustsviten inleddes 1980/81. Back i Södertälje då var Rögles nuvarande tränare Anders Eldebrink. 
 
Läge för trendbrott när Djurgården tar emot Rögle på torsdag således? 
 
 (Finns det ett ljus i tunneln för Djurgården?)
 
 
Kommentera inlägget här: