sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Länktips!

Kategori: Allmänt

Länktips! Läs om hur Petter Carnbro använder statistiska analyser för att bidra i Frölundas scoutingverksamhet! 
 
http://www.frolundaindians.com/artikel/y5wmaitpi-24601/
 

Malmö Redhawks

Kategori: Allmänt

Malmö Redhawks har smått sensationellt inlett säsongen med 4 raka segrar. Skånelaget har i tur och ordning besegrat Frölunda, Karlskrona, Djurgården och Färjestad under ordinarie tid och tagit maximala 12 poäng. Faktum är att det är Malmös bästa säsongsinledning sedan 1991/92, då man inledde med 8 raka segrar. Hur det sen slutade? Malmö vann SM-finalen mot Djurgården med 3-2 i matcher efter att ha vunnit den avgörande matchen med 4-2. 
 
Peter Lindmark, Mats Lusth, Robert Burakovsky, Mats Hallin, Raimo Helminen, Jesper Mattsson, Matti Pauna och nuvarande general manager Patrik Sylvegård är några av de spelare som då var med och vann guld.
 
Imorgon möter Malmö rivalen Rögle på bortaplan i Ängelholm, förlängs sviten då?
 
(Malmö Redhawks på väg mot ny storhetstid?)

Mörka siffror

Kategori: Allmänt

Fjolårssäsongen av SHL lämnade en bitter eftersmak med ett ökat antal incidenter som tacklingar mot huvudet och tacklingar bakifrån. Krafttag har tagits ifrån ligan för att få bukt med problemen, dessvärre ser prognosen i dagsläget illavarslande ut. Idag fick Rögles David Åslin lämna matchen mot Linköping i förtid, detta efter att ha visats ut 5+20 för kneeing, dvs knätackling. 
 
Efter 4 omgångar i fjol hade det delats ut 6 game/match penalty. Alla lag har ännu inte spelat 4 matcher var under denna säsong och vi är redan uppe i 5 + en avstängning i efterhand för Skellefteås Jimmie Ericsson för en slew foot. Förhoppningsvis förbättras det framöver, annars går vi en skadefylld säsong till mötes...igen. 
 
(Max Görtz efter att ha sänkts av Noah Welch 2015)