sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Great, Great Britain!

Kategori: Allmänt

Oh ye-ah! It's over, It's over. Yeah, It's over. Så sjunger Rod Stewart i låten "It's over" från albumet "Time" från 2013. Låten handlar bland annat om hans skilsmässa med fotomodellen Rachel Hunter som också födde hans son Liam. Nu är det över även för Liam, men under betydligt trevligare omständigheter. 
 
Liam kan nämligen tillsammans med sina lagkamrater i Storbritannien nu titulera sig mästare i B-VM i Div 1 grupp B efter att ha gått obesegrade genom turneringen. Därmed har man kvalificerat sig för en plats i grupp A 2018. I den avgörande matchen mot Japan skrevs slutresultatet till 4-0, ett synnerligen rättvist resultat. Efter att Japans Hiroki Ueno åkt på en otäck smäll vid en öppen båsdörr gick luften ur både Ueno och Japan och Storbritannien kunde tämligen enkelt stänga turneringen inför en euforisk hemmapublik i Belfast och SSE Arena.
 
Pappa Rod var på plats i en av logerna och när slutsignalen gick vecklade han och hans följe ut en jättestor Union Jack-flagga. Storbritannien lyckades träffa rätt efter att ifjol med bara 4 minuter kvar i sista matchen, släppt in mål mot Ukraina och därmed missat avancemang. Nu byter man plats med Ukraina som kom sist i grupp A på hemmaplan i Kiev. 
 
Mest minnesvärt från turneringen är Storbritanniens vinst över Nederländerna som skrevs till 14-0 och en förkrossande skottstatistik på 56-11. Grattis GB och lycka till 2018 i grupp A!
 
(Guldmedaljerna delas ut)
Kommentera inlägget här: