sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Åttondelsfinal

Kategori: Allmänt

Grundserien är färdigspelad och nu stundar det vi alla väntat på, slutspelet! För Leksand och Rögle väntar dock ett ångestfyllt kval för att hålla sig kvar. 
 
Växjö Lakers är seriesegrare med sina 99 poäng och i och med det är det första gången på 6 år som ett lag vinner serien med mindre än 100 poäng.
 
Innan kvartsfinalerna ska dra igång ska åttondelsfinalerna spelas mellan Färjestad och Djurgården, samt Malmö och Luleå. Här är lite förutsättningar för de matchsserierna:
 
Färjestad - Djurgården:
 
Färjestad har vunnit samtliga 4 möten den här säsongen mot Djurgården och har 8-4 i målskillnad på dessa matcher. 2 av matcherna har dock gått till övertid, båda dessa i Karlstad. Färjestad har vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Djurgården och även om de har varit målsnålt så känns det som att Färjestad bör reda av det här relativt enkelt, Djurgården har även ett dystert förflutet när det kommer till play in/åttondelsfinal.
 
Malmö - Luleå
 
På förhand är denna matchsserie betydligt jämnare, lagen har 2 vinster vardera med en litet övertag för Malmö på målskillnaden 13-7. Målvaktera kan bli avgörande, suveräna Alsenfelt mot Joel Lassinantti som haft det tufft mot Malmö denna säsong. Luleå dock ett rutinerat slutspelslag med god erfarenhet av play in/åttondelsfinal. Hemmafördelen avgör. 
 
Klart också att det blir Leksand - Mora i kvalet till SHL, vilken rysare det kommer att bli!
Kommentera inlägget här: