Nytt världsrekord

Kategori: Allmänt

3 timmar, 37 minuter och 14 sekunder
Eller 217 minuter och 14 sekunder.

Så lyder det nya världsrekordet för den längsta hockeymatchen som någonsin har spelats. Nattens femte kvartsfinal mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg  i den norska GET-litan slutade 1-1 efter ordinarie tid. Sedan avgjordes matchen först med 2.46 minuter kvar av den 8e övertidsperioden när Joakim Jensen gav Storhamar segern.

Matchen började 18:00 och slutade 8 timmar och 32 minuter senare. För en gångs skull fick hockeyspelarna också jobba en normallång arbetsdag. Det nya rekordet är en kross av det 81 år gamla rekordet från 1936 när Detroit Red Wings och Montreal Maroons spelade 176 minuter och 30 sekunder.

Den svenska målvakten Samuel Ward som spelat några matcher för Luleå i SHL, fick släppa in det avgörande målet, men en räddningsprocent på 97,91 svs% på 96 skott får ändå ses som godkänt...hans Sparta kom dessutom till spel med enbart 3 femmor. Kollegan i Storhamar, även han svensk, Oskar Östlund som fått öppna båsdörr i Brynäs, gjorde en minst sagt stark insats med 98,92 i svs% på 93 skott.