sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Rapport från Paris

Kategori: Allmänt

Nu har alla lag i VM fått spela sin första match. I Paris där jag är på plats och jobbar för IIHF och TV-produktionen har resultaten varit rätt så väntade.
 
Finland hade besvär med Vitryssland, men lyckades vinna med uddamålet. Jesse Puljujärvi som åkt till VM för att få istid, blev istället bänkad av den finska lagledningen. Noterbart var också att kapten Lasse Kukkonen blev rysligt förbannad under vinstceremonin när arrangören misslyckades med att hålla den finska flaggan från isen. 
 
Kanada slog Tjeckien i en väldigt bra hockeymatch med 4-1. Det mest minnesvärda var när Radko Gudas nitade Claude Giroux, hans egna lagkapten i Philadelphia Flyers. I utvisningsbåset skrek sedan Giroux "Same team you fucking idiot" till Gudas. Efter matchen bjöd dock båda parter på skratt åt situationen i mixed zone. 
 
Gaspar Kroselj silade 4 kassar mot Schweiz, vilket ledde till att Slovenien bytte in Matija Pintaric istället. Det visade sig vara ett bra drag för det vände matchbilden helt. Slovenien gick i kapp, men förlorade till slut efter att Damien Brunner gjort straffläggningens enda mål.
 
(Jonas Hiller undrar nog hur 4-0 blev 4-4).
 
Tjeckien och Vitryssland har hunnit spela 2 matcher, de mötte nämligen varandra under lördagskvällen. Tjeckien visade ingen nåd, utan pulveriserade vitryssarna med 6-1 i en match där Jakub Voracek gjorde 1 mål och 2 assist och hade kopiöst mycket istid.
 
Lördagen avslutades med att värdnationen Frankrike tog sig an Norge. I en halvtom arena (Paris SG mötte Bastia under kvällen) så var det ändå bra tryck på läktarna, men Patrik Thoresen sabbade festen med 2 mål och 1 assist. Kedjan med Thoresen, Reichenberg och Ken-Andre Olimb var väldigt bra, andrakedjan med Bastiansen, Mathis Olimb och Martinsen likaså. Martinsen var med i hetluften så fort tillfälle gavs och lär bli illa omtyckt av motståndarna i den här turneringen.
 
(Kollega Sanny Lindström uppmärksammade mitt "internationella genombrott". Mitt 7:e världsmästerskap)
 
Kommentera inlägget här: