sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

TV-Pucken

Kategori: Allmänt

TV-Pucken är en folkkär turnering som i dagarna har debatterats flitigt i media där vissa hävdat att den tidiga selekteringen som TV-pucken medför, skapar problem för svensk ishockey på sikt. Efter att ha gjort en granskning av SHL-lagen har jag viss förståelse för att de finns de som anser att det är viktigt att bli uttagen i TV-pucken. 
 
 
Så här ser det nämligen ut, den gröna kolumnen är alltså procentsatsen som blivit uttagna till att spela TV-Pucken av svenskarna i respektive lag. Hela 79% av alla svenskar har tagits ut till att spela TV-pucken. Däremot har inte alla faktiskt spelat, utan några har helt sonika blivit uttagna men ej fått istid. Betänk också det faktum att spel i TV-Pucken på intet sätt är en garant för spel i SHL samt att det finns flera fall av skickliga spelare som spelar i både SHL, landslag, NHL etc som aldrig spelat eller varit uttagna. 
 
Sammanfattningsvis kan konstateras att spel i TV-Pucken rent statistiskt ökar chanserna för spel i SHL. Samtidigt får vi aldrig veta hur många som skulle ha spelat i SHL om de inte hade valts bort i ung ålder för att någon annan just där och då var bättre och fick spela TV-Pucken. 
Kommentera inlägget här: