sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Det finns hopp för svensk tennis

Kategori: Allmänt

IF...Stockholm Open
Bröderna Elias och Mikael Ymer är de hetaste namnen i svensk tennis just nu. Igår tog Mikael en prestigeseger mot spanjoren Verdasco och dessförinnan har bröderna avancerat i dubbelturneringen genom att slå  3:e seedade Matkowski/Rojer. 
 
Lillebror Mikael Ymer stod igår för en av de största skrällarna i svensk tennis i modern tid. 18 år gammal gör Mikael blott sin andra ATP-turnering och igår ställdes han mot forne världs 7:an Fernando Verdasco. Matchen slutade 6-2, 6-1, en riktig kross av det svenska tennislöftet som ligger ungefär 500 placeringar bakom Verdasco på rankingen. 
 
Nu ställs han idag mot den kroatiske servkanonen Ivo Karlovic. Karlovic är 211 cm lång och väger 114 kg, det är 28 cm längre och 40kg tyngre än Mikael. Karlovic har även vunnit Stockholm Open en gång, detta var 2007. Karlovic är mest känd för sina servar, han är en av få som slagit över 1000 servess på en säsong och han har den näst högsta uppmätta servhastigheten i världen, 251km/h. Mitt bästa minne av Ivo är faktiskt 2007 i Stockholm då jag var på plats och såg honom spela, då slog han 3 hål i reklamväggen med sin serv. Det säger en hel del. 
 
Mikael är säkerligen fylld av självförtroende och är betydligt rörligare än Karlovic. Kan han hitta ett sätt att försvara sig mot Karlovics serv så kan han mycket väl slå ut ännu en toppspelare. 
 
Tyvärr föll Storebror Elias mot Tobias Kamke i första omgången, men bröderna spelar idag dubbel tillsammans och Elias är revanschsugen.
 
(Det blir en tuff dag för Mikael som också ska spela dubbel med sin bror idag)
 
Kommentera inlägget här: