sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Det var dans och hålligång

Kategori: Allmänt

Jag var på plats i Ängelholm under lördagseftermiddagen för att jobba med Skånederbyt. Isen hade knappt hunnit frysa förrän Rögle gått till 2-0 efter minst sagt tveksamma ingripanden från Malmös burväktare Christopher Nihlstorp. Men det var bara prologen på en sinnessjuk match som jag tror hade fallit den goda Hasse Andersson i smaken, det var sannerligen dans och hålligång. 13 mål, 2 matchstraff och en trasig taktiktavla senare hade krutröken lagt sig och Malmö hade återigen tagit 3 poäng.
 
6-7 stod det på jumbon långt efter att slutsignalen ljudit i Lindab Arena, vi TV-arbetare rullade ihop kablar, volontärer städade läktare och vaktmästaren gick med vattenskrapan i spelarbåsen. Alla med samma tankar i huvudet, "wow, vilken tillställning". Det var 5 år sedan det blev så här många mål i en SHL-match. På något sätt kändes det logiskt i efterhand att det var i den här matchen det skulle bli målkalas. 
 
9 spelare har gjort 6 poäng i en och samma match sedan år 1997. Under kvällen lyckades Malmös André Benoit göra 5, 1 mål och 4 assist. Imponerande. Malmö fortsätter att hitta vägar att vinna och kanske kan det bli guld och glada pågar om detta håller i sig. De är nu 3 segrar ifrån att tangera sin säsongsinledning från guldåret 1992 och i nästa match möter de Leksand. Ett Leksand som under kvällen tog säsongens första poäng mot Örebro där en Perra Johnsson konstaterade i C more, "nu är vi me på karta". 
 
(Hasse älskade säkert denna batalj)
Kommentera inlägget här: