sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

GRATTIS

Kategori: Allmänt

Sensationen är ett faktum, bröderna Ymer har vunnit Stockholm Open i dubbel efter en kross mot Mate Pavic och Michael Venus, rankade 15 i världen, med setsiffrorna 6-1, 6-1. 
 
Senast de spelade dubbel ihop var Elias 11 år och Mikael 9 år gammal. I segertalet nämnde de att de fått prata ihop sig lite då det inte riktigt var självklart hur dubbel fungerar. I och med segern är de det yngsta brödrarparet att vinna en ATP-Turnering någonsin.
 
 
Senast två svenskar lyfte pokalen i Kungliga tennishallen var 1998, då Nicklas Kulti och Mikael Tillström spelade hem pokalen. 1998 föddes också...just det, lillebror Mikael Ymer.
 
Bröderna vann 81% av poängen när de satte sin förstaserv och räddade 7 av 7 breakbollar. De bjöd på lobbar, snabba ruscher och hårda grundslag. Det fanns ingen på läktarna som hade gissat att grabbarna från Skara, som sent inpå fick ett wild card till turneringen, skulle gå och vinna hela turneringen.
 
En stor dag för svensk tennis och en ännu större dag för bröderna Ymer, som nog behöver några dagar nu för att låta det här sjunka in och inse vad det är de har ställt till med.
 
(Grattis!)
Kommentera inlägget här: