sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

KHL

Kategori: Allmänt

Hej igen! Bloggen har varit vilande några dagar då jag befunnit mig på uppdrag utan tillgång till internet/datorer. Nu är den tillbaka igen och jag tänkte slänga ett getöga på vad som sker i öst. 
 
Vi kan konstatera att SKA St. Petersburg toppar ligan efter 20 omgångar (haltande tabell). SKA har endast en förlust på ordinarie tid, i resterande matcher har man tagit poäng och vunnit 15. Det är ett målglatt gäng som snittar över 4 mål per match. Detta är bidragande till att 5 av 5 spelare i toppen av plus/minus-ligan tillhör SKA. Belov +23, Chudinov +20, Gusev och Yakovlev +17 och Dadonov +16.
 
Den bästa svenska spelaren är Linus Omark som toppar assistligan och är 4a i poängligan med sina 22 poäng (4+18). Bäst av alla är Sergei Mozyakin som redan gjort 27 pinnar, still going strong. 
 
Notabelt rent statistiskt är också att Dinamo Minsks Matt Ellisson gjort 6 mål. Det är inte så märkvärigt i sig, om det inte vore så att alla de 6 målen har varit matchavgörande. Snacka om att kliva fram när man behövs som mest. 
 
 
Kommentera inlägget här: