sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Jan Allan Sandström

Kategori: Allmänt

Då och då dyker det upp tillfällen när spelare hyllas för sina enastående prestationer. Hv71 har nu beslutat att David Petraseks tröja nummer 22 kommer att hissas i taket och pensioneras. Petrasek har spelat 887 matcher i den högsta ligan och med det är han bäst av alla...ett tag till. 

För att han kommer att passeras av Luleåikonen Jan Allan Sandström som i dagsläget har 886 grundseriematcher spelade och därmed kommer han också att slå Petraseks rekord i och med att Sandström väntas spela hela säsongen ut.
 
 
Han har i sin SHL-karriär gjort 63 mål, 157 assist och totalt 220 poäng. Fansen brukar med glimten i ögat sjunga om att Sandström gör 100.000 mål, men han stannar mest sannolikt under 70. Det är en raritet med så laglojala spelare som Sandström, som sedan säsongen 2001 representerat Luleå Hockey. Totalt har Sandström krigat i över:
 
16.000 minuter!
 
Till Luleåfansens stora förtjusning (grundserie+slutspel). Det kommer att komma en dag då även Sandströms tröja hissas till taket i Coop Norrbotten Arena och hans tröja nummer 7 kommer då skrivas in i historieböckerna. Frågan är om vi någonsin kommer att få se en lika laglojal spelare som Jan Allan Sandström, jag tvivlar starkt på det, då det blir allt vanligare att spelare rör på sig till olika klubbar. 
 
 
(Jan Allan Sandström #7)
 
 
Kommentera inlägget här: