sportstats.blogg.se

En blogg om SHL

Muren i norr

Kategori: Allmänt

SHL drog igång igår, men damernas motsvarighet SDHL har redan spelat ett antal omgångar. Serieledare just nu är HV71 som igår besegrade SDE med 8-0 inför 45 åskådare. Endast målskillnad skiljer HV71 från 2:an Luleå och låt oss begrunda regerande mästarna Luleå i detta inlägg. 
 
Faktum är nämligen att Luleå/MSSK inte har släppt in mål än denna säsong. Damerna från Norrbotten har 14-0 i målskillnad och har nu hållt nollan i 9 perioder, alltså 180 minuter. Detta till trots så ligger man alltså 2:a eftersom HV71 har gjort fler mål. Som kontrast kan vi nämna SDE som mött Luleå i 2 matcher och igår HV71, SDE har efter dessa matcher en inte lika smickrande målskillnad på 0-20. 
 
423 åskådare såg gårdagens match mellan Luleå och AIK i Coop Norrbotten Arena. En siffra som många var missnöjda med vilket säger en hel del om damernas status i Norr. Luleå hade i fjol ett publiksnitt som var större än snittet för alla andra lag tillsammans. Det är tydligt att Luleå helhjärtat satsar även på damerna, det är ingenting påklistrat utan det är genuint och seriöst hela vägen. Igår hade damerna samma klass på matchinramningen som herrarna och det är nog just det som gör att man lyckas. Det görs ingen skillnad på herr och dam och fler lag bör ta efter. Det tjänar alla på.
 
Uppdatering: 210 minuter och 18 sekunder. Sedan spräckte AIK Luleås nolla, men detta till trots så slog Luleå Hockey/MSSK rekord då inget lag i Riksserien/SDHL tidigare hållt nollan lika länge. 
 
(Luleå/MSSK gör entré i Coop Norrbotten Arena)
 
 
Kommentera inlägget här: